Talent management: de sleutel tot werkbaar werk

09/02/2015

We zullen langer moeten werken, en zijn op zoek naar de sleutel tot werkbaar werk. Uit onderzoek (Trendhuis/ESF) blijkt dat de sleutel tot langer willen werken ligt in waardering. Werknemers willen appreciatie krijgen en hun talenten ten volle ontwikkelen. Talent management is de tool om het potentieel van personeel optimaal te benutten.

2/3 van de ondervraagden doet een job die ze graag doen, en 3 op de 4 werknemers geeft aan dat ze werk hebben dat ze goed kunnen. We willen ervaren dat wat we doen haalbaar is, ons aan het einde van de dag een goed gevoel geeft en ons voldoende weet uit te dagen.

Talenten ontplooien speelt ook mee in hoe graag en hoe lang werknemers aan de slag willen. 7 op de 10 Belgen denkt een job te hebben die aansluit bij hun talenten en 3 op de 5 geeft aan langer te willen werken met een job die 100% op maat is van hun kunnen.

Nathalie Bekx van Trendhuis waarschuwt wel dat competenties en talenten niet te verwarren zijn. "Competentiebeleid wil mensen beter maken in wat ze niet kunnen. Een medewerker die het Frans niet goed machtig is, toch bijscholen zodat hij vlotjes meekan, of een collega die extra computerles verdient, een cursus geven. Lovenswaardig allemaal, en zeker geapprecieerd."

Talent gaat onlosmakelijk samen met ambitie en uitdaging. Werknemers vinden het belangrijk om meer verantwoordelijkheid te krijgen of gemotiveerd te worden met nieuwe projecten. Ook 50-plussers geven aan dat ze graag iets anders of iets moeilijker op hun bord willen.

Volg je ambitie
Verandering van spijs doet eten: 50% van de Belgen zou graag een totaal andere job doen. Talent en zin in een nieuwe job zijn daarbij voor de nieuwe werkgever veel belangrijker dan een cv met een lange lijst competenties. Ook binnen het bedrijf geven we aan andere taken te willen opnemen om onze talenten aan te wakkeren.

Werkgevers hebben een grote verantwoordelijkheid wat betreft talent management: meer dan de helft van de ondervraagden verwacht dat de baas samen met hen een carrièreplan uitstippelt. Vaak wordt het verloop van een carrière en het inzetten van talenten aan toevalligheden of het initiatief van de werkgever overgelaten.

Conclusie
Zet een carrièreplan op papier, denk na over wat je graag doet en waar je je talent ten volle zou kunnen benutten. Bespreek het met je verantwoordelijke. Of waag de grote stap en ga op zoek naar een job die ver van je competenties verwijderd ligt, maar je talenten alle eer aandoet.

Eveline Janssens

Deel met anderen