7 teambuildings die je nooit meer vergeet

Wil je er nog eens de schwung in brengen op het werk? Zet dan samen met je collega’s een teambuilding op poten. Het online aanbod van bedrijfsuitjes wordt nog elk jaar groter, origineler en verrassender. Wedden dat je baas een van deze zeven activiteiten niet kan weigeren?

Maak je eigen speelfilm

Wat? Samen met echte filmprofessionals draai je een eigen speelfilm. Van kantoorklerk naar Brad Pitt, van secretariaatsmuis naar Scarlett Johansson: op één namiddag is het gepiept. Of past de rol van cameraman of regisseur je nog beter?

Waarom als teambuilding? Je ziet jouw collega’s letterlijk in een andere rol duiken, wat je ook veel bijbrengt over hun echte persoonlijkheid.

Meer info

Sla aan het goochelen

Wat? Tijdens deze teambuilding krijg je de kans om zelf goocheltrucs aan te leren, die je daarna voor je collega’s kan opvoeren. Jullie krijgen ook illusies te zien zonder te weten hoe de vork in de steel zit. Samen moeten jullie op zoek gaan naar de clou.

Waarom als teambuilding? Een namiddagje goochelen is nuttiger dan je denkt: het stimuleert de groepsgeest en de creativiteit. De goochelaars tonen ook hoe je herkenbare, vaak uitzichtloze probleemsituaties kan oplossen door anders te gaan denken.

Meer info

Ga zeilen aan de kust

Wat? Zeil met je team mee op een luxe zeiljacht van 14 meter. Voor elk type collega is er wat wils: rustig genieten van een kabbelend zeiltochtje, of de adrenaline voelen van zelf aan het roer te staan.

Waarom als teambuilding? Zeilen voert je van een gesloten kantoor naar open water. Deze activiteit blaast gegarandeerd een frisse wind door de hele afdeling!

Meer info

Teken een karikatuur van je collega’s

Wat? Het hele jaar werk je intensief samen met je collega’s, waardoor jullie een bepaald beeld van elkaar hebben. In deze workshop tekenen jullie karikaturen van iedereen op kantoor, wat helpt om eens op een andere manier naar elkaar te kijken.

Waarom als teambuilding? Wie karikaturen zegt, zegt humor. En humor is de beste manier om mensen te verbinden. Dit is ongetwijfeld een van de grappigste teambuildings op de markt!

Meer info

Los samen een moord op

Wat? Dit bijzondere moordspel speelt zich af aan vijf tafels in een restaurant, waar telkens één plaats gereserveerd wordt voor een acteur of actrice. De zoektocht naar de moordenaar begint al tijdens de receptie, en hij bevindt zich onder de gasten… Welke tafel kan de dader als eerste ontmaskeren?

Waarom als teambuilding? Een moordonderzoek lijkt niet meteen het toppunt van gezelligheid. Dat wordt het wel als je ondertussen ook een lekker driegangenmenu krijgt voorgeschoteld. Gespreksstof is er alvast genoeg.

Meer info

Maak je eigen likeur

Wat? Eerst krijg je een uitleg over jenevers en likeuren en mag je proeven van al die geestrijke drankjes. Nadien ga je zelf aan de slag en maak je je eigen likeur. Die mag je ook bottelen, een eigen naam geven en mee naar huis nemen.

Waarom als teambuilding? Tijdens deze workshop vloeit de drank en komen de tongen ongetwijfeld los. Het ideale moment om jouw loslippige collega’s te ondervragen over de nieuwste roddels en/of oudste geheimen van het bedrijf.

Meer info

Doe mee aan de Highland Games

Wat? Al eeuwenlang vinden de wereldberoemde Highland Games plaats in Schotland. Samen met je collega’s kan je de strijd der titanen ook iets dichter bij huis aangaan, via een aantal fysieke beproevingen.

Waarom als teambuilding? Met deze stoere activiteit toont jouw team de rest van het bedrijf wat jullie waard zijn. Met deze clan valt niet te sollen! En je ziet de collega’s eens in een kilt.

Meer info

Gerlinde De Bruycker