Steunen jij en je collega's een goed doel voor eindejaar?

02/12/2019

Schrap die ellendige nieuwjaarsborrel en de stapels 'nuttige' relatiegeschenken. Dit eindejaar zetten jij en je collega's je in voor het goede doel. Regiotalent komt met heel wat tips voor fijne inzamelacties.

The Great Office Bake off

Organiseer een Bake Off en laat alle collega's iets meebrengen: die heerlijke appeltaart van Dieter, de donuts die enkel Noor kan maken en cupcakes van Lara en Sam. Nodig klanten, bedrijven uit de buurt of familie en vrienden uit om het lekkers in te slaan aan democratische prijzen en doneer de opbrengst.

Fun Run

Al gehoord van een fun run? Een loopwedstrijd dus, maar dan met een leuke insteek: een nachtelijke loop, een fluo run of een nieuwjaarsrun met cava stops. Schrijf je met het bedrijf in voor een run en laat je sponsoren. Of organiseer zelf eentje en loop een extra rondje voor het goede doel.

De rospot

Zet een vaas of glazen pot klaar op een centrale plaats: de refter, de balie of het koffie apparaat. Laat collega's, klanten en bezoekers hun rosse centen deponeren voor het goede doel. Laat je baas of management beloven om het bedrag dat uiteindelijk wordt opgehaald door het bedrijf te verdubbelen.

Op de zessen

Twister, Monopoly of Time's Up? Waarom geen spelletjesnamiddag organiseren in plaats van de jaarlijkse familiedag? Fijn voor kinderen, ouders en voor het goede doel. Laat deelnemers een toegangsprijs betalen of per spel een klein centje ophoesten.

Ugly Sweater dag

Even geen zin in een das of hemd? Laat collega's één dag per jaar een klein bedrag doneren om een dagje zeer casual te komen werken. En als we zeggen casual, dan bedoelen we casual. Met het huidige aanbod aan ugly (Christmas) sweaters wordt het ongetwijfeld een bontgekleurde dag op het werk.

Doe de clean up

Mag het wat actiever? Steek samen de handen uit de mouwen en kies een natuurplek uit die aan een schoonmaakbeurt toe is: een parkje in de buurt, het nabijgelegen strand of het bos achter jullie gebouwen. Gewapend met vuilzakken en veel goede moed is deze plek in no time afvalvrij. Zorg voor sprekende voor en na foto's.

Eveline Janssens

Deel met anderen