Teambuilding met social distancing? Zo doe je het!

17/06/2020

Die judo-initiatie, tangoles en escaperoom zijn even geen haalbare kaart. Met remote werken als de nieuwe norm moeten ook teambuildings virtueel gaan. Regiotalent heeft een reeks voorstellen klaar voor een teambuilding met de nodige social distancing.

Online kookworkshop

Kokkerellen kan iedereen vanuit zijn of haar eigen keuken. Huur een professional in die jullie een online workshop geeft. Stuur iedereen op voorhand alle benodigde ingrediënten toe of maak een boodschappenlijstje en een shopbudget voor elke deelnemer. Cocktails shaken, tapas maken of chocoladecreatie: de lijst met mogelijkheden is oneindig. En achteraf samen (online) klinken en proeven hoort er ook bij.

Spelleke spelen?

Gamers weten het al lang. Online kan je elkaar ontmoeten, uitdagen en samen spelen. Deel de collega's op in verschillende teams. Elk teamlid kan opdrachten volbrengen en hiermee punten verdienen voor zijn of haar team. Stuur elke speler bij de start van het spel (via de post of digitaal) een aantal opdrachten of uitdagingen door die thuis uitgevoerd kunnen worden en via een filmpje of foto geüpload worden. Klaar voor de start?

Skills

Je hoeft niet samen op één plek te verzamelen om bij te leren. Schakel Zoom of Skype in om samen een workshop te volgen en nieuwe vaardigheden te leren. Durf hierbij breed te denken: leren goochelen, bodypercussie, een initiatie soapacteren... Alles wat vanuit ons kot kan, met materiaal dat iedereen thuis heeft, is een optie. Dat wordt sowieso lachen geblazen.

Buzzer-time

Online quizzen? Maak het extra spannend met een buzzknop voor elke deelnemer of team. Boek een online quiz waarbij ieder van jullie via je pc of laptop kan buzzen. Speel individueel of in teams. En vergeet geen corporate ronde met grappige weetjes over het bedrijf toe te voegen.

Samen creëren

Ook creatieve initiaties zijn online perfect mogelijk. Kies een activiteit die voor iedereen haalbaar is. Een wilgenhut bouwen is nogal moeilijk vanop een balkon in Brussel of Gent. Stuur het benodigde materiaal vooraf op en kijk hoe iedereen het er vanuit de woonkamer of het thuiskantoor vanaf brengt. Wat kiezen jullie? Een workshop 'foute kersttrui versieren', 'cartoontekenen' of liever

'origami voor gevorderden'?

Regiotalent wenst jullie veel plezier toe met jullie online teambuilding!

Eveline Janssens

Deel met anderen