6 voordelen om vroeger dan je collega’s aan de werkdag te beginnen

Ben je ’s morgens een vroege vogel? Dan kan je misschien ook vroeger aan je werkdag beginnen, voor je collega’s er zijn. Dit zijn alvast zes voordelen om vroeger aan de slag te gaan.

Beginnen in schoonheid

De rust van een kantoor voor iedereen binnendruppelt heeft iets magisch. De drukte is nog ver weg en jij kan er al volop aan beginnen. Uiteraard niet voor je jezelf een kopje koffie/thee hebt gehaald en even in alle rust door de planning loopt. Heerlijk toch om zo de dag te starten?

Je bent productiever

Wanneer je alleen op kantoor bent, loop je uiteraard ook geen risico om voortdurend gestoord te worden. En zo telkens weer in je flow te moeten komen. Het feit dat je niet wordt aangeklampt door je collega’s, maakt ook dat je productiever aan de slag kan zijn.

Je bent relaxter

Vroeger uit de veren betekent ook dat je wat meer tijd hebt voor bijvoorbeeld ontbijt. Daarnaast heb je eveneens extra ruimte voor mogelijk fileleed of trein/tram/bus die het die dag misschien (even) laten afweten. Kortom, zitten de dingen al eens tegen? Dan kan je dat (door de extra marge die je qua tijd hebt) er in principe wel bij hebben. Je extra werktijd ben je op die manier dan wel weer kwijt.

Je kan vroeger naar huis

Vroeger beginnen, betekent ook dat je eerder kan stoppen. En je nog heel wat extra tijd hebt om je dag ook buiten je werk in te vullen. Het gezegde ‘Carpe Diem’ is niet voor niets uitgevonden, toch?

Je werk-privébalans wordt er doorgaans beter op

Meer tijd ’s morgens betekent minder rushen om alles klaar te krijgen om bijvoorbeeld op tijd aan de schoolpoort te staan en je kids af te halen. Of om bijvoorbeeld nog snel die extra boodschap te doen in de supermarkt. Met andere woorden: je kan (wat meer) je tijd nemen. Je partner zal je er alvast dankbaar om zijn.

Je wordt (misschien) wel een rolmodel

Je baas en collega’s die je steevast als eerste zien opduiken op de werkvloer? Dat moet wel een goede indruk geven. Je kan er je vinger niet echt op leggen, maar het heeft iets motiverends om je collega al zo vroeg aan de slag te zien. Hopelijk treden ze niet allemaal in jouw voetsporen. Voor je het weet is dat cosy me-momentje ’s ochtends op kantoor immers verleden tijd.

Pascal Dewulf